PROGRAMMA 2021

Permanente tentoonstelling over de geschiedenis van onze kerk en basiliek. 

Tentoonstelling geschiedenis van de basi
Thumbnails tentoonstelling kerk.png

Heden staan er in de basiliek van Dadizele 8 roll-ups, die de geschiedenis van dit prachtig religieus bouwwerk weergeven. Op aangeven van de adviesraad voor Toerisme, dook Heemkundige Kring Dadingisila in haar rijk gevulde archieven en zorgde voor tekst en beeldmateriaal.  Dienst Toerisme Dadizele zorgde voor ondersteuning. Via projectvereniging Bie kon Dadingisila subsidies verkrijgen.

 

De banners zijn een absolute meerwaarde voor bezoekers die zich wat meer in de geschiedenis van de basiliek willen verdiepen. Ze zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de heemkundige kring Dadingisila, gemotiveerde inwoners die in de raad voor Toerisme vrijwillig meedenken over het beleid van de dienst Toerisme, de dienst Toerisme zelf en projectvereniging BIE.

 

Met respect voor de afstand, kunnen de Dadizelenaar, de bedevaarder en de toerist van deze opstelling genieten. In de toekomst, als de lockdowns ten gevolge van Covid 19 zijn afgeschaft of versoepeld, is het mogelijk om via Dadingisila een gidsbeurt aan de tentoonstelling te boeken.

Erfgoeddag "Toeren door kunst" zaterdag 24 april 2021
Wegens de nog te strenge coronamaatregelen kan deze activiteit niet doorgaan. Hopelijk kunnen we die later dit jaar nog hernemen.
erfgoeddag2021.JPG
Pinkstermaandag 24 mei 2021 uitstap naar Lissewege
Wegens de nog te strenge coronamaatregelen kan deze activiteit niet doorgaan. 
De uitstap naar Lissewege is verplaatst naar Pinkstermaandag 6 juni 2022.
Pinkstermaandag 24 mei 2021 Jpeg.JPG
Donderdag 7 oktober 2021 om 20u in GC den Ommeganck
Joris Hessels.jpg
Zaterdag en zondag 13 en 14 november 2021. 
Tentoonstelling " De wijken van Dadizele".
GC 't Torreke Plaats 6 te Dadizele.
Website flyer.JPG