top of page

PROGRAMMA 2023

Permanente tentoonstelling over de geschiedenis van onze kerk en basiliek. 

Tentoonstelling geschiedenis van de basi
Thumbnails tentoonstelling kerk.png

Heden staan er in de basiliek van Dadizele 8 roll-ups, die de geschiedenis van dit prachtig religieus bouwwerk weergeven. Op aangeven van de adviesraad voor Toerisme, dook Heemkundige Kring Dadingisila in haar rijk gevulde archieven en zorgde voor tekst en beeldmateriaal.  Dienst Toerisme Dadizele zorgde voor ondersteuning. Via projectvereniging Bie kon Dadingisila subsidies verkrijgen.

 

De banners zijn een absolute meerwaarde voor bezoekers die zich wat meer in de geschiedenis van de basiliek willen verdiepen. Ze zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de heemkundige kring Dadingisila, gemotiveerde inwoners die in de raad voor Toerisme vrijwillig meedenken over het beleid van de dienst Toerisme, de dienst Toerisme zelf en projectvereniging BIE.

 

Met respect voor de afstand, kunnen de Dadizelenaar, de bedevaarder en de toerist van deze opstelling genieten. In de toekomst, als de lockdowns ten gevolge van Covid 19 zijn afgeschaft of versoepeld, is het mogelijk om via Dadingisila een gidsbeurt aan de tentoonstelling te boeken.

Koekenworp - zaterdag 09 september 2023 - 18 uur 
                     Oud-gemeentehuis - Dadizele.
4-2019.jpg
6-2019.jpg

Op zaterdag 9 september 2023 zorgt de heemkundige kring van Dadizele voor de vijfde keer voor een leuke verrassing. Vanaf het balkon van het oud-gemeentehuis wordt om 18 uur een koekenworp georganiseerd. Alle kinderen jonger dan 12 jaar zijn welkom op de Kleine Plaats. Wie een koek met een gat kan vangen, zal al heerlijk kunnen smullen en misschien heb je nog meer geluk en hangt er een prijsje aan vast!

Jongere kinderen hoeven geen schrik te hebben om niet aan bod te komen. De ruimte voor het gemeentehuis wordt ingedeeld per leeftijdsgroep. Iedereen maakt kans!

Er is achteraf voor iedereen een kleine attentie voorzien.

Jij komt toch ook?

bottom of page