PROGRAMMA 2022

Permanente tentoonstelling over de geschiedenis van onze kerk en basiliek. 

Tentoonstelling geschiedenis van de basi
Thumbnails tentoonstelling kerk.png

Heden staan er in de basiliek van Dadizele 8 roll-ups, die de geschiedenis van dit prachtig religieus bouwwerk weergeven. Op aangeven van de adviesraad voor Toerisme, dook Heemkundige Kring Dadingisila in haar rijk gevulde archieven en zorgde voor tekst en beeldmateriaal.  Dienst Toerisme Dadizele zorgde voor ondersteuning. Via projectvereniging Bie kon Dadingisila subsidies verkrijgen.

 

De banners zijn een absolute meerwaarde voor bezoekers die zich wat meer in de geschiedenis van de basiliek willen verdiepen. Ze zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen de heemkundige kring Dadingisila, gemotiveerde inwoners die in de raad voor Toerisme vrijwillig meedenken over het beleid van de dienst Toerisme, de dienst Toerisme zelf en projectvereniging BIE.

 

Met respect voor de afstand, kunnen de Dadizelenaar, de bedevaarder en de toerist van deze opstelling genieten. In de toekomst, als de lockdowns ten gevolge van Covid 19 zijn afgeschaft of versoepeld, is het mogelijk om via Dadingisila een gidsbeurt aan de tentoonstelling te boeken.

Pinkstermaandag 6 juni 2022 uitstap naar Lissewege
pinkstermaandag.jpg

Na 2 jaar wachten kunnen wij eindelijk weer op stap. Dat doen wij op Pinkstermaandag 6 juni 2022 in het prachtige witte dorp Lissewege. We bezoeken het pittoreske dorpscentrum, de middeleeuwse kerk en de oude pastorie met heiligenmuseum dat een collectie van 180 beelden van heiligen uit kerken en kloosters bewaart. Dit jaar is er trouwens ook een "Maria in beeld"-tentoonstelling. Dit alles onder deskundige leiding van een gids. Afsluiten doen we met een bezoekje aan de oude kleine snoepwinkel

"De Soete Paepe" waar je indien gewenst ouderwetse snoepjes kan aankopen.

Afspraak om 14 uur stipt. We verzamelen aan de Pol Dhondtstraat die nabij het station van Lissewege gelegen is 

Ereleden gratis/leden 6 euro/niet-leden 8 euro, gids en toegang museum inbegrepen.
Vooraf inschrijven bij Ann Vandenbussche via e-mail ann@architectparet.be of telefoon 056 32 77 49 is verplicht. De plaatsen zijn beperkt. Je bent pas ingeschreven na betaling (indien nodig) van het verschuldigd bedrag op ons rekeningnummer BE56 8600 1180 5888

Vrijdag 10 juni 2022: Deelname aan de  Davidsfondsquiz
in GC Den Ommeganck  
Nadere info volgt
Zondag 26 juni 2022: Deelname aan het korenfestival van Cantabile.
Bekoord.jpg